Psychotherapie Antwerpen

Behandeling van je angstklachten door Isabel Gonzalez

Het is waar, we zijn gemaakt om bang te zijn. We zijn er ook heel goed in, in bang zijn. We kunnen goed piekeren, zorgen maken, en ons scherp zetten voor allerhande erge dingen die kunnen gebeuren.

Dat is niet zomaar, dat we er zo goed in zijn. Het is één van de redenen waarom we zo goed kunnen overleven. We reageren goed op gevaar, zijn het vaak al voor, leren vooruit te denken, scenario's voor mogelijke gebeurtenissen tegen elkaar af te wegen.

Angst in overdrive

Vaker dan we in de gaten hebben werkt de angst inmiddels averechts. Buiten alle reële gevaren, gaat ons innerlijk met ons aan de haal. We halen ons dingen in ons hoofd, we voeden de angst. Dat doen we collectief, met ‘vreselijke verhalen’, en dat doen we in het gesprek met onszelf.

Wat als...

Je leeft in angst. Bang voor dingen die kunnen gebeuren, ‘wat als…’. Het houdt je bezig. Het bepaalt je leven. Je gaat situaties uit de weg. Je doet dingen op een vaste manier. En je doet er alles aan om dat waar je bang voor bent te vermijden. Waarschijnlijk richt je alles wat je doet in rondom je angst.

De meeste mensen met angstklachten weten heel goed van zichzelf dat het niet realistisch is. Je kunt prima beredeneren dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen ‘als’. Maar toch. Ondanks dat je dat allemaal weet is je angst er gewoon. En kun je niet anders dan doen wat je doet - zo lijkt het.

Behandeling angststoornissen - wat kan je er aan doen

Binnen de psychologie is angst één van de best bestudeerde onderwerpen. Dat komt omdat het zo vaak voorkomt - bijna 1 op de 5 Belgische volwassenen heeft in zijn leven wel eens last gehad van een angststoornis. We weten er veel van af. En er zijn in de loop der jaren heel veel heel goede behandelmethoden ontwikkeld waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze werken.

Dus ook al zit je voor je gevoel nu helemaal vast en lijkt er geen uitweg mogelijk, weet ik dat we ook voor jou een behandeling kunnen samenstellen die werkt.

Heb je vragen over angst klachten?

Neem dan even een kijkje op het angst forum: www.angstpsychologen.nl. Je kunt hier anoniem je angst vraag stellen, deze worden gratis beantwoorddoor ervaren psychologen, waaronder ik zelf.

Praat er over

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mail naar Psycholtherapie Antwerpen ter attentie van Isabel Gonzalez.

Psychotherapie Antwerpen - Isabel Gonzalez

Over mijzelf

Psychotherapie Antwerpen - Isabel Gonzalez

Ik begleid je op een persoonlijke en betrokken manier waarbij ik veel verschillende manieren kan gebruiken om de behandeling precies aan te laten sluiten bij je klacht en bij jou.
Isabel Gonzalez

Vragen over angst?

forum over angstaanvallen
klik op het plaatje

Raadpleeg onze psychologen op het angst forum.

In dit forum kan je anoniem en gratis je vragen stellen aan ervaringsdeskundige psychologen, waaronder ik zelf.

Heb je vragen? 

Neem vrijblijvend contact met mij op.