Psychotherapie Antwerpen

Therapie in Antwerpen met therapeut Isabel Gonzalez

Veranderen

Je wilt dat er iets verandert. Daarom ben je hier. En waarschijnlijk begrijp je ook goed dat jij daarvoor moet veranderen. Dat kan heel praktisch zijn - bijvoorbeeld leren anders te denken en te reageren in een bepaalde situatie. Het kan ook een proces van persoonlijke groei zijn, jezelf opnieuw zien en accepteren, gevoelens loslaten.

Hoe dan ook, je gaat veranderen. En met die persoonlijke verandering verandert jouw hele wereld mee.

Hoe het zit

Het begin is verkennend - we leren elkaar kennen, je kunt bepalen of onze aanpak en overtuiging past bij wat je wilt bereiken. Maar het is vooral een verkenning van jou. Voor veel mensen al heel prettig om te doen - door je verhaal te vertellen en door mijn actief vragende en onderzoekende houding ontdek je meteen in het begin al veel over jezelf.
Je ziet patronen, herkent valkuilen.

Een plan maken

Dan zetten we een plan op. Ik help je redelijk precieze doelen te formuleren en maak samen met jou een profiel-verslag. Op gezette tijden kom ik terug bij dit plan om te zien wat je bereikt hebt.

Psychotherapie Antwerpen werkt met oplossingsgerichte therapie

In de behandeling werk ik vaak met oplossingsgerichte therapie. Wat is dat precies? Dat moet je zo zien: klassieke therapie is gericht op je klachten, op waar de ‘fouten’ zitten, waar het ‘mis’ gaat. We proberen oorzaken te vinden, we analyseren. En dat werkt vaak heel goed. Maar in veel gevallen kun je je natuurlijk ook richten op de oplossing, op waar je kracht zit, waar het goed gaat. Zonder je klacht tekort te doen, werk je vanuit jouw talenten naar een oplossing toe.

Hierdoor groeit het vertrouwen in jezelf en in eigen kunnen, waardoor je weer grip ervaart op je heden en toekomst. Mensen zijn vaak verrast als ze ontdekken wat ze al wel kunnen en in het verleden al hebben gedaan om hun moeilijkheden te boven te komen.

Een behandeling die bij je past

De manier waarop ik behandel gaat helemaal uit van jou. Je weg uit deze situatie is een weg van verandering, van groei. Die kan ik je niet opleggen. Ik help je de vaardigheden de je al in je hebt te ontwikkelen. Ik stimuleer je, houd je een spiegel voor, help je inzien wat vaste patronen zijn in je leven. Zo ontwikkelt zich een behandeling op maat.

Op eigen benen

De behandeling is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen. Ik doe mijn werk op een persoonlijke en betrokken manier. Je bent dus geen ‘nummer’, geen ‘klacht’, maar een mens die dat extra beetje aandacht goed kan gebruiken.

Therapie Antwerpen - verschillende klachten en therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Antwerpen. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Bekijk één van de volgende links:

Wat ik voor jou kan doen...

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel of mail naar Psychotherapeut Antwerpen ter attentie van Isabel Gonzalez.

Over mijzelf

Psychotherapie Antwerpen - Isabel Gonzalez

Ik begeleid je op een persoonlijke en betrokken manier waarbij ik veel verschillende manieren kan gebruiken om de behandeling precies aan te laten sluiten bij je klacht en bij jou.
Isabel Gonzalez

Therapie

De behandeling is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen.
Ik doe mijn werk op een persoonlijke en betrokken manier.
Lees meer over therapie 

Wil je meer weten?

Neem contact met mij op!