Psychotherapie Antwerpen

Depressie behandeling bij psychotherapeut Isabel Gonzalez

Dof en traag. Je bent somber. Niet alleen je gedachten, maar ook je handelen, je lijf, tot zowat je ademhaling aan toe lijkt alles moeite te kosten. Misschien heb je een hele goede reden om je zo te voelen, maar de kans is groot dat je eigenlijk geen aanleiding hebt. Natuurlijk dingen kunnen altijd beter, maar ‘je mag niet klagen’.

Je mag wél klagen

Één van de redenen dat mensen met een somber gemoed vaak te lang wachten is dat zijzelf én hun omgeving maar moeilijk kunnen accepteren dat er iets aan de hand is. Je voelt je overdreven, een aansteller. Je krijgt bakken goedbedoelde adviezen. Mensen met somberheidsklachten voelen zich vaak alleen, zelfs van zichzelf.

Goed dat je hier bent

Dat je hier bent wil zeggen dat je een aantal belangrijke stappen hebt gezet:

  1. dat je somberheid niet vanzelf voorbijgaat en
  2. dat je het niet alleen kunt

Er zijn allerhande manieren om te bekijken hoe somber je precies bent. Dat kun je niet zelf, dat kunnen mensen om je heen ook niet. Een psychotherapeut kan je helpen uitvinden wat de ‘ernst’ van je klacht is. Al wil ik er wel nadrukkelijk bijzeggen dat de psychotherapeut zich waarschijnlijk evenveel richt op wat jij voelt dan wat een test zegt.

Hulp bij depressie

Kan ik wel geholpen worden? Jazeker. Om te beginnen help ik je inzicht te krijgen in wat een depressie precies is. Voor veel mensen is dat al heel waardevolen biedt het mogelijkheden zelf aan de slag te gaan.

Therapie voor depressie - helpt je positieve doelen te stellen

De behandeling leert je op een constructievere manier om te gaan met het leven. Je leert onderscheid te maken tussen belangrijke en onbelangrijke problemen en positieve doelen te stellen. Je leert om te gaan met stress, je gedrag af te stemmen op de omstandigheden en hoe je je thuis kan voelen in relaties.

Contact - meer weten over depressie en behandeling?

Herken je jezelf of heb je een vraag over de behandeling? Herken je jezelf of heb je een vraag? Bel of mail Isabel Gonzalez van Psychotherapie Antwerpen voor een afspraak.

Psychotherapie Antwerpen - Isabel Gonzalez

Over mijzelf

Psychotherapie Antwerpen - Isabel Gonzalez

Ik begeleid je op een persoonlijke en betrokken manier waarbij ik veel verschillende manieren kan gebruiken om de behandeling precies aan te laten sluiten bij je klacht en bij jou.
Isabel Gonzalez

Therapie

De behandeling is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen.
Ik doe mijn werk op een persoonlijke en betrokken manier.
Lees meer over therapie 

Wil je meer weten?

Neem contact met mij op!